2008. március 31., hétfő 9:47:00

Drága Férjecskémnek:)


KICSI SZIVEM KICSI SZÁM
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁN!!!!!!






.

2008. március 29., szombat 0:14:00

szőrnyű

nagyon:( milyen fájdalmai lehettek csepp testének

http://rtlhirek.hu/dock/videogallery/25:2627





.

2008. március 27., csütörtök 21:00:00

Linborinál olvastam

és másolom ide....

Elkeserítő.Peter Cerny Alapítvány tájékoztatója:

Tisztelt Támogatók!
Dr. Horváth Ágnes Miniszter Asszonynak küldött, és mellékelt levelünk alapján ezúton kívánom tájékoztatni arról, hogy a Peter Cerny Alapítvány 2008. április 15.-én 24h00p-től befejezi koraszülött-mentő szolgálatának üzemeltetését.
Kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki hálás köszönetemet az elmúlt évek során nyújtott önzetlen felajánlásaiért, mind a 42.436 általunk szállított kisbaba és szüleik, mind a magam és munkatársaim nevében.
Természetesen amennyiben az elégtelen állami támogatás okozta forráshiány rövid időn belül megszűnik és/vagy egyéb támogatásból (akár az 1%-os felajánlásokból is) finanszírozhatóvá válik a működés, az alapítvány a mentőautóit újraindítja.

Az Alapítvány levele a Miniszter asszonynak ITT tekinthető meg .Ebből kiderül miért is kell leállnia a koraszülött-mentésnek.Nekik,akik eddig több mint 42ezer koraszülött életét mentették meg.


(Csak zárójelben jegyzem még meg,hogy az Alapítvány immár több mint 18 éve végezte tevékenységét.)

11:52:00

Kedvenc Sógornőmnek!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!! Még egyszer ennyit:))))

10:48:00

Minden

Azt hiszem az utolsó hónapban nem voltam termékeny:)
Se írásban, se fotózásban.
Suli-ovi ingajárat ugyan úgy folytatódott. Betegség hála húsvétig nem volt.
Kétszer voltunk síelni Semmeringben, egyre jobban megy. Utoljára (03.14.) Mimikét vittük csak, jót tett egy anya-apa nap Neki:) Gyönyörően szakadt a hó egész nap, megvolt a varázsa:)Mimcsike becsúszott szépen a combközepéig érő hóba:) Most már én is tempósabban csúszok és piszkosul élvezem.
Ilyen a hely:


Húsvétot Hévízen töltöttük, két baráti házaspárral, nem volt rossz:) Csütörtök délután indultunk, hétfő este jöttünk haza. Edusó barátnőmékkel fent a lakásban együtt voltunk, Krisztiék az alsó szinten anyósék ismerősének a lakásában aludtak, de csak aludtak, végig együtt voltunk.











6 felnőtt 7 gyerek még jó hogy olyan nagy kihúzható asztal van ott is, mint itthon.
Gábor barátunk első nap szar kedvéve kicsit rám is nyomott belőle, főleg Editre, de ettől függetlenül elvoltunk. Jókat aludtam, ez már ugy hiányzott.
Vikim viszont beteg lett szombatra, így szombat vasárnap mi nem mentünk fürdőbe, csak a többiek.
(Akart venni Eszternek ajándékot, de az eladó nagyon csúnyán átvágta, így visszakértem a pénz, és letettük a mágnes. hogy rohadjon meg. )
Lefelé Székesfehérvár közelében nem gyenge hóvihar volt, és még 2x szakadt a hó lent is, de persze el is olvadt, és után agyünyörködtünk a virágzó fákban:)








Kedden még szünet volt, szerdán suli, oviba még nemmentünk. Végül tegnap úgy döntöttem suliba se megy Viki a héten, köhög még és nagyon kedvetlen. És álomszuszék, ami betegségre utal nála, inkább pihenje ki jól itthon.
Tegnap sírva jött ki a suliból, hárman vannak lányok az osztályban erősebbek, és ez néha bonyodalmakat okoz.. sajnos. nem tudom hogy legyek okos.
Sogornőm azt mondta gondoljam meg hogy másik osztályba tegyem át... szerintem nem kellene.
Majd erősitem kicsikémet. Szegény, olyan érzékeny, pedig hogy hittük hogy Ő lesz a legerősebb és nem.
Szóval most pihizés, máramennyire, mert én tegnap a lányok alvó szobáját szedtem szét és takarítottam egy nagyot benne, ma már kész a játszószobájuk. Most megyek a fenti fűrdőnek esek neki. hétvégén bepolcozzuk az egyik falat a hálónkban, azt akkorra ütemezem be, meg felviszem a mosógépet, szárítót fenti fürdőbe, így az alsó szint jövőhétre marad.
utána pedig a kert, udvar, remélem mostmár jó idő lesz:)
Erre vágyom már:





2008. március 18., kedd 9:23:00

Boldogságos Szülinapot Dominó!



2008. március 17., hétfő 21:48:00

nemisbekától

És még másoktól. Remélem nem haragszik ha csak úgy átmásolom ide is és a másik blogomra is.

Sohárék történetét VKOrsinál olvastam, és hogy megütött, az nem kifejezés. Iszonyú lehet a mennyből (ikerkislányok születése) a pokolba (meghal az anyuka) jutni egy héten belül. A történetnek Zsuzsa útján - aki kapcsolattal rendelkezik hozzájuk - utánakérdeztem, sajnos igaz. Apuka most az újszülöttekről és egy ötéves kisfiúról gondoskodik, dolgozni értelemszerűen nem tud, a barátok és a kollégák sokat segítenek neki, más családtag, aki tartósan és érdemben tudna nekik segíteni, sajnos nincs nagyon. Tárgyi adományokkal el vannak látva, leginkább pénzre lenne szükségük. Fűszeres Eszter is támogatásra biztat a purimról szóló postjában.

3.000 Ft nem egy olyan nagyon nagy összeg. Kajanyelven három kiló csirkecomb, két gyorséttermi menü vagy egy üveg minőségi bor ára. Azt találtam ki, hogy aki (olvasók, gasztrobloggerek, bárki) legalább ezt az összeget - amire szimbolikusan a három gyerek miatt is gondoltam - átutalja nekik a megadott számlaszámra (64400044-30080996-51100011 közlemény: Sohár család [A számlát a Pestszentimrei Nagycsaládos Egyesület kezeli. Közhasznú szervezetként bejegyezte a Fővárosi Bíróság Pk.60457/2001.05.08. számú határozatával. Nyilvántartási szám: 9400. Adószám: 18244391-1-43]), annak eljuttatok egy tábla finom csokit, meg itt a post alján vezetek egy kis dicsőséglistát az adományozókról (aki anonim kíván maradni, azt természetesen tiszteletben tartom). A számlára a megadott közleménnyel átutalt összegeket valóban ők kapják, és miután pro forma közhasznú szervezet kapja a pénzt, azt hiszem, adókedvezményt is lehet érvényesíteni a befizetett pénz után. A kis projektbe segítőnek és társfinanszírozónak moes is beszállt. A segítők akár itt, akár nála kommentben, akár bármelyikünknek e-mailben jelezhetik, hogy támogatták a családot.

Köszönök a nevükben is minden segítséget. -nemisbeka-

2008. március 16., vasárnap 20:38:00

Kaja-részleg

Pár frissebb poszt a konyhablogomból:

19:40:00

Kiscicák

Csak sejtem hogy négyen vannak:) Ma reggelre születtek. Robi reggel ment ki a boltba, majd visszaszaladt, hogy "Megszült Juci!!!"
Elkezdtem keresni, és hát hol találtam meg őket???:):):)
a KUTYAHÁZBAN!! oda ellett a cicamama. Nem találtam elemlámpát, így a fgéppel bevakuztam.
Juci hófehér, két napja készült ez a kép:


Ma reggel ez (bocs a kupiért, Pici kutyusunk nem takarította ki a házikóját a macskák érkezése után:) Úgy néz ki, van két fehér, egy fehér-vörös és egy tricolor.

2008. március 15., szombat 21:16:00

Apa

Apa most pedig bulizik, két haverjával szülinapjukat tartanak, másik két barátnak pedig elő Sanyinapot:)
Én meg várok, lehet mennem kell értük:) Vikikém ma is lepattant, szomszédban alszik, két kicsivel vagyok itthon. Ha mennem kell unokahugom átjön addig.

20:43:00

Vagyogatok....

Elég keveset írok mostanában. Napjaink pörögnek, tanulással, ovizássa, délutánonként úszások, barátnősködés, stb...
Tegnap voltunk még egy utolsót síelni ebben a szezonban. Újra Semmeringben jártunk, nagyon bevált nekünk ez a hely.
Tegnap hajnal 5kor indultunk, fél9kor parkoltunk le a sípályánál. Szomszéd barátunkékkal mentünk, vagyi Sanyi és a fia Dani. Mi csak Mimikét vittük. Így befértünk az én autómba mind, lécekkel együtt stb..
Viki és Zorka anyunál aludtak csütörtökön, Anyuék vitték Vikit suliba, majd mentek érte, illetve értük. Esztit is elhozták a suliból, majd lepakolták a három gyereket Esztiéknél. Zorkáért 5 körül mentek vissza. Viki ott aludt, ma délben hoztam haza, Zorka meg anyunál aludt még. Reggelment érte az apja.
Tegnap este fél9-re értünk haza, Mimke végig ébren volt, a házunktól 15 km-re aludt be, és aludt reggelig, fel sem ébredve az ágybakerülést:)
A napunk isteni volt, a legjobb síelés ebben a szezonban:) Végre én is bátor voltam eléggé, a srácok nem igen hagytak el, mindíg a nyomukban voltam, Mimi meg el is hagyta Őket:)
Az idő nagyon jó volt, egésznap esett a hó, kicsit buckás is volt délutánra, de szuper volt. Képeket így nem is tudtam csinálni, fgépem nem vízálló.

2008. március 12., szerda 16:07:00

Most ettük:)

Jó volt :) Recept itt


2008. március 10., hétfő 9:38:00

Lett egy álmom ...

... múlthéten ...
vagyis már egy ideje ezen árbándoztam, de lehet hogy most közel került.
Remélem hamar kiderül hogy megtudjuk e csinálni... de jó lenne... addig is nagy drukkokat kérek :)

9:14:00

Zorka

Tegnap itthon voltunk, pedig úgy volt hogy még elmegyünk egy utolsó csúszkálásra, de Apa lusta volt.
Így tegnap egy kis biciglizésen kívül mást nem csináltunk. Szomszéd barátaink jöttek át egy órára, velük trécseltünk, de más nem igen történt. Hja, persze voltam szavazni..
Este Apa palacsintát sütött, finom túrósat -én kevertem be - majd a lányok fél óra múlva mentek aludni. Zorka egy óra múlva kihányt mindent, evés fekvés között ugráltak hiába veszekedtem velük.
Az alvós szobát nem gyengén telepakolta. Ágyat húztam, Zorkát öltöztettem lemostam új pizsi. Bemászott Apa mellé, el is aludt egyből. Egy óra mulva a mi ágyunkat is telepakolta, pedig Robi megpróbált gyors lenni. Nem volt eléggé.
Azt is lehúztuk, lecuccoltam Zorkát a nappaliba, itt alaudtam vele, hála több hányás nem volt.
Nekem ez nagyon új volt, hisz eddig ilyen hányás nem volt a lányokak. Eddig össz 3-4 taccs volt a három csajnak, de az is "víz". Tegnap esti az én gyomromat is megviselte:) Még éjjel gyorsan kimostam mindent, ágyneműket száműztem a teraszra...és ma itthon hagyom Zorkát. Most jól van, picit fájlalja a hasát, meg sápadt egy kicsit, de más nincs.

8:57:00

Megvagyunk

Hát igen, több mint két hete nem írtam, köszönöm az üzeneteket, mailokat stb:)
Nem, nem durciztam:) Csak épp annyi időm nem volt, hogy nem jutottam ide. ( na, jó, ha nagyon akartam volna...)
Vikinek a suli jó, bár volt egy kis barátkozós balhé, de remélem túl vagyunk rajta. Eszter akkor inkább Vikit választotta, és most a harmadik kislány sírt, az anyukája meg nem jól reagálta le Eszti anyujánál. Így most anyuka duzzog, felénk is. Remélem túl tudja tenni magát rajta, hogy ezek a kis barátságok még olyan kiforratlanok, alakulnak még többféleképpen is.

Mimikém gyönyörűen fejlődik úszásban. Eszméletlen ügyes! Megvolt a leendő elsős tanárok szülőije is, aki tetszik, Ő zene tagozatos lesz, de Mimi szeretne énekelni, kis barátnője Panni is:) Így együtt megpróbálják. Viszont az Ő kis barátságuk erős, régóta tart:) Nagyon jó lenne ha együtt tudnának maradni a suliban is, sokat számítana nekik!

Zorkám meg még mindíg kis édes:) Beszél folyamatosan, megállás nélkül. Párszor itthon maradt velem, de csak azért mert így könnyebb volt a másik kettővel való dolgok intézése:)

Ezt most olvastam...

A Feng-Shui szerint a munkahelyünkön soha ne üljünk az ablakkal szemben. Traktoros vagyok, akkor, most mi a lóf@szt csináljak?